onsdag 22 december 2010

Tjugoandra december - dag etthundrafyrtiotvå

Bara som en reminder. En arbetslös tar inte julledigt. Trots detta får man antagligen ingen ersättning för varken julafton eller nyårsafton eftersom dessa ligger på fredagar. Som om jag är mindre arbetslös och i mindre behov av mina 135 kronor om dagen som det genererar att vara arbetslös i det här landet.

En sång som man inte kan lyssna för mycket på.

God jul och med förhoppning om ett bättre 2011.

1 kommentar:

  1. Jag var arbetslös väldigt länge men när jag beslutade mig för att ta saken i egna händer och strunta i Arbetsförmedlingen gick det definitivt mycket bättre. Du ska veta det att arbetsförmedlare är en katastrof för arbetslösa, en alldeles stor andel är inte kompetenta sina uppgifter. Det har ingen som helst aning om hur arbetsmarknaden är uppbyggd, vilka matchningar som fungerar.

    Endast den dummaste väljer att arbetsförmedlare, andra jobb klarar det inte av. Normala arbeten kräver någon form av intelligens , något som arbetsförmedlare uppenbarligen saknar. Den arbetssökande hamnar under mattan och risken är stor att bli kvar i ett värdelöst program.

    Gör som mig. Jag var nere för räkning men förstod att jag måste göra något åt situationen. Jag lånade pengar av vänner och bekanta(inte mycket, bara så att jag klarade mig) och började söka tjänster som om jag vore egen näringsidkare. Jag omformulerade mitt cv och personliga brev och fixade till vackra layouter. Jag fokuserade mycket på att plocka fram mina bästa egenskaper och skrev en personlig berättelse som jag övade på i bostaden tills jag kunde presentera den med en sagoberättares flyt. Jag levde mig också in i att vara en rekryterade som kallade mig själv på intervju. På så vis kunde jag lättare plocka fram osäkerheten inför eventuella situationen under en intervju. Jag högläste i bostaden och använde mig av rollspel i ca en månads tid.

    Trots mina dåliga odds började arbetsgivare att höra av sig, och detta mitt i den värsta finanskrisen. När jag släppte taget om den fullständigt värdelösa arbetsförmedlingen (bestående av en massa loosers) vände livssituationen till något positivt. Jag fick det jobbet jag ville ha, inte vad arbetsförmedlingen försökte pracka på mig.

    Inget är omöjligt. Sammanfattning.

    Öva in din historia, lär dig att berätta den med inlevelse,
    Var överdrivet påläst om ekonomin, omsättning, verksamheten.
    Förädla dina bästa egenskaper, skriv ner, lär dig allt utantill.
    Intala dig hela tiden att faktiskt är väldigt duktig, bara du får en chans att visa det.

    Sen till det viktigaste.
    Träna högläsning och berättarteknik. Vareviga dag. Jag själv gick igenom min historia 10 gånger om dagen i olika tonlägen tills jag fann det tekniken som kändes mest bekväm. Gärna framför en spegel

    Lycka till.

    SvaraRadera