fredag 28 januari 2011

Tjugoåttonde januari - dag etthundrasjuttionio

Vår följetong med Försäkringskassan angående bostadsbidrag har ju eskalerat. Vår diskussion om huruvida vi får bidrag eller inte. Vi skickade in i mellandagarna att vi skulle (sambon alltså) ha en inkomst på 49 000 om året - FÖRE SKATT! <- Märk väl. Sedan fick vi veta att hans företag som han är lärling hos ville betala lite till honom eftersom lärlingslönen är så jävla liten. Då skulle han få 5000 extra av dem. Då skickade vi in en ändringsblankett till Försäkringskassan om detta. Häromdagen hade 1100 kronor satts in på sambons konto märkta "Bostadsbidrag". Nu visade det sig att han endast får 4 300 efter skatt vilket blir några tusen om året som går bort från vår inkomst på samlat 109 000 kr om året - FÖRE SKATT!.

Han skickar då ett mejl med frågan - hur gör vi nu? Vi har fått beviljat när vi hade en inkomst på endast 49 000, men ändrat till 109 000 och sen har vi nu en liten ändring igen?
Detta är svaret:

"Hej!
Ni ansökte om bostadbidrag den 20 december och beviljades 1 100 kr/mån från januari. Ni hade då uppgett att ni skulle tjäna 49 060 kr under 2011.
Den 13 januari anmälde ni att ni skulle tjäna 109 060 kr under 2011 och då har in inte rätt till bidraget från februari. Om ni under ett kalenderår tjänar mer än
95 000 kronor är det ingen idé att ni söker."

Man får alltså inte ha en inkomst på mer än 7800 i månaden - FÖRE SKATT! Detta gäller alltså oss båda två, men jag har ju noll i inkomst, vilket innebär att par som har det såhär får parasitera på varandra (eller på den som har någon form av inkomst hur liten den än är).

Kul jul liksom. Ja, ja. Så kan det vara. Problemet är ju bara att de har betalat ut de där jävla 1100 spännen redan, så nu blir vi alltså betalningsskyldiga på dem. Men vafan. Skicka ett inbetalningskort så sätter vi in dem bums, så allt blir klart. Tack och bock.

Nu ska jag skriva ut mitt personliga brev (med ful bild som sambon fick lov att knäppa igår) och lägga i ett par CVn i väskan så jag är ready to go när Jobbchansen börjar vid 10. Eller då står jag där sedan länge och köar in likt en rysk fyra-barnsmamma med matransoneringskort i 1800-talets Ryssland. Большое спасибо!

-Over & out.

1 kommentar:

  1. Tackar och bockar för många skratt. Vill skicka lite tacksamhet från en annan arbetslös på den andra kusten!

    SvaraRadera