fredag 20 augusti 2010

Tjugonde augusti - dag nitton

Dagen började med att teven fortfarande lyste med sin frånvaro på bildfronten. Haha, där fick jag till det. "Lyste", höhö. Med tanke på att det troligen är belysningen som krajat. Vi styrde våra steg mot HiFi-klubben som allt som oftast har stängt eller öppnar sent när man väl ska dit. Idag skulle vi dit och de öppnade sent, ja. Vi gick istället och lyssnade på Lars Ohly som tycker att det ska bli mer jämlikt och att friskolorna ska utrotas. Han sa även att han var Robin Hood och Reinfeldt var sheriffen av Nottingham. Han borde väl mena Sir John? Eller? Hur som helst lät ju allt fantastiskt bra, men det vore ju roligt att höra Moderaterna bredvid. Hoppas de också ska ha lite valpropaganda på torget framöver. Vi tog lite broschyrer och det traditionella godiset som de lockar en med.

När talet var slut gick vi till HiFi-klubben där luften förmodligen var förpestad med Stesolid eller Valium då allt gick så jävla långsamt så man trodde att man blev yngre och yngre. När vi äntligen fick hjälp säger killen att det förmodligen är panelen som är paj och att detta blir jääävligt dyrt. Vi sa också att reklamationstiden gått ut för 4 dagar sen och det kunde inte han göra något åt. Konstigt nog, vill jag tillägga, med tanke på att tiden nästan gick baklänges. Så fyra dagar borde vara en baggis för honom.

Hemma ringde jag till Samsung och fick prata med en kille, som även han måste gått på något lugnande, och beskrev felet. Även han säger att "4 dagar över 3 år så får man ingen hjälp". Fick numret till en verkstad i Uppsala. Vi tackade honom och ringde till Uppsala. Där säger de att de inte har en aning om vad felet kan vara och att vi får skicka dit den och betala 600:- så att de kan kolla vad det är. Förmodligen något fel på strömmen till belysningen. Kanske panelen. Jag ringer till vårt försäkringsbolag och frågar om drulleförsäkringen gäller. Det gör den. Om blixten slagit ner i teven. Det har den inte. Jag ringer tillbaka till Samsung i hopp om att få en mer sympatisk icke-paragrafryttare på tråden, men tyvärr säger även denne karl att 3 år är tiden som gäller för reklamation och att vi får skicka in den på verkstad för de kan minsann inte göra något. Jag ringer tillbaka till HiFi-klubben och frågar om de kan frakta skiten till Uppsala men han påstår att verkstaden jag just pratat med inte existerar och att de har avtal med Sundsvall dit de skickar sina apparater. Där skulle kollen gå på runt tusenlappen. Han kände även för att muntra upp stämningen och valde att berätta en rolig anekdot om en annan teve förra veckan där panelen gått sönder. Den reparationen hade gått på 15 000. Jag svalde hårt, tackade för hjälpen och bad honom dra åt helvete.

Jahapp, då står vi här med en tre år och fem dagar gammal LCD-teve vi betalat 6000 spänn för. Kul jul. Hur som helst har vi fina släktingar som erbjuder oss att låna teveapparater till höger och vänster. Förakta inte en tjock-teve, I say.

Ikväll föraktade vi dock vår platt-teve och gick på bio istället. Inception med Leonardo DiCaprio. Den var märklig men värd att lägga knappt 3 timmar av mitt liv på.

Tyvärr har det inte blivit något produktivt idag, förutom att ha köpt två julklappar. Imorgon blir det att ställa i ordning inför kursen/-rna. Jo! Jag höll på att glömma! Vi var faktiskt in på Ams idag och kollade in lärlingsplatserna och praktiken. Känns lite suspekt att de söker praktikanter på 6 månader (alltså att man ska vara praktikant där i ett halvår, inte att man är 6 månader gammal) i en livsmedelsbutik. Känns det inte lite misstänksamt och utnyttjande att ta folk med akademisk bakgrund för att packa upp pulvermos och Felix köttbullar på ICA i ett halvår? Men det är klart, då kan man ju lägga till att man till exempel har en fil.mjölk i snabbköpsologi.

Igår spelade vi två omgångar av Master of Movies av vilka sambon vann båda. En prestation var också att han lyckades hitta fel i svaren. De har blandat ihop vilken av Rocky-filmerna som Mr T är med i. Detta ska absolut beivras, som det så fint heter. Och för att knyta ihop säcken skulle man kunna säga att "I pity the fool"* som får vårt klagobrev.


-Over & out.


* I Rocky III spelar Mr T boxaren Clubber Lang som ska möta Rocky. När han får frågan om han hatar Rocky ger han det klassiska svaret: "No, I don't hate Balboa, but I pity the fool."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar