lördag 25 september 2010

Tjugofemte september - dag femtiofem

Som ni antagligen redan gissat så hörde inte lärlingskarln av sig igår, så vi hoppas på att höra från honom i helgen eller måndag. Kom igen nu, liksom.

Idag spöregnar det här och vi som skulle gå en sväng på stan. Ja, ja. Man kan ju ha paraply med sig. Ska även måla om väggarna vita idag. Får väl se hur det går. Är lite nervös då tapeten från vardagsrummet liksom har släppt vid ingången från hallen, så vi får väl försöka trixa ihop det på något sätt.

Vi låg vakna igår natt och funderade på vem fasen det var som spelade pappan i serien om Nils Karlsson Pyssling. Och mamman, vem var hon? Och jag funderade på vem som spelade mamman i Karlsson på Taket och var helt säker på att det, av någon anledning, var Beatrice Järås. Det var det ju inte. Men hon var ganska lik. Och det mest fascinerande är ju att han som är den störiga ungen, som mobbar lille Lasse (eller vad han nu heter), i Pippi Långstrump faktiskt är storebror Bosse i Karlsson på Taket. Staffan Hallerstam, heter karln. Hans son, Leo Hallerstam är även den som spelar Bertil i Nils Karlsson pyssling. Sonen (Leo alltså, inte Leos son för han är ju född 1986. I och för sig kan man väl ha barn då med, men ni vet vad jag menar..) spelar även Aron i första Beck-filmen med Peter Haber. Den som heter Lockpojken. Sen spelar han även Jack i Beck-filmen Pojken i glaskulan. Så kan det vara. Och så är Tommy och Annikas pappa rösten till Josef Hillman i Beck. Ni vet, tysken som är dubbad. Ja, världen är liten! Alla vägar leder till Beck, it seems.

Har ingen inspiration alls idag, för övrigt, så det blir nog inte mycket kul att läsa här idag. Men man vet ju aldrig, humorn kanske kommer mitt i regnet lite senare. Det är ju liksom då man behöver den som bäst.

-Over & out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar